Savet SVAKOG DANA PIJTE VODU SA SODOM BIKARBONOM: Najjeftiniji lek momentalno pomaže!

Baking-Soda-The-Nightmare-of-the-Pharmaceutical-Industry
Foto: truthcdm.com

Saznajte i kako da testirate koliki je nivo želudačne kiseline u vašem stomaku i koliko sode smete da pijete u toku dana.

Soda bikarbona je veoma moćan prah, koji može da vam pomogne maltene u svemu – od lečenja do dubinskog čišćenja nameštaja, piše Stil.

Veoma je jeftina i lako dostupna, pa je je ljudi koriste na razne načine – umesto dezodoransa, za lečenje prehlade, pa čak i raka.

Ali, šta se dogodi kada popijete vodu u kojoj ste prethodno razmutili malo sode bikarbone?

1. Želudačna kiselina

Ako popijete čašu vode sa pola kašičice sode bikarbone, pH vrednost u vašem želucu će se stabilizovati. To će vam pomoći i da smanjite kiselost u vašem organizmu, za koju se veruje da je jedan od vodećih uzroka raka.

Soda-bikarbona
Soda-bikarbona

2. Gorušica

Eksperti kažu da je gorušica izazvana kiselinom u želucu. I u ovom slučaju pomaže soda bikarbona, kako je opisano kroz prvu stavku.

3. Urinarne infekcije

Kao i ćelije raka, i bakterije žive i razmnožavaju se u kiseloj sredini. Ako imate problema sa urinarnim infekcijama, pijte rastvor sode bokarbone (pola kašičice na jednu čašu vode) i simptomi bi ubrzo trebalo da nestanu.

4. Giht

Giht je zapravo zapaljenje zglobova izazvano zadržavanjem mokraćne kiseline u telu. Pomoću rastvora sode bikarbone možete da ublažite bolove koje izaziva giht, ali i potencijalno sprečite ovo neprijatno stanje.

5. Prehlada i grip

Soda bikarbona je odličan lek za grip i prehladu! Ako se dugo i redovno koristi, u stanju je da uništi viruse u najranijoj fazi, ali ni sada nije kasno da počnete i oslobodite se dosadnih simptoma sezonskih bolesti.

baking-soda
Foto: Pixabay.com

6. Kamenje u bubrezima

Gomilanje mokraćne kiseline može da uzrokuje formiranje kamenja u bubrezima, ali svakodnevno ispijanje vode sa sodom bikarbonom može da ih razbije i spreči formiranje novih. Ukoliko imate problema sa bubrezima, pre primene prirodnih lekova, konsultujte se sa lekarom.

7. Snaga

Voda sa sodom bikarbonom popravlja fizički performans vašeg tela. Tajna je u tome što alkalnost sode bikarbone redukuje nivo laktične kiseline koju proizvode mišići, a to pomaže da budete snažniji i energičniji.

Preporučena doza vode sa sodom bikarbonom

Prvi dan: Uzmite 6 doza – po čašu vode sa po pola kašičice sode bikarbone na svaka dva sata. Voda treba da bude hladna.

Drugi dan: Popijte 4 doze na svaka 3 sata

Treći dan: Ujutro i uveče uzmite po jednu dozu

Četvrti dan i nadalje: Uzimajte po jednu čašu vode sa pola kašičice sode svakog dana, sve dok simptomi ne nestanu.

soda-bikarbona
PrintSkrin: YouTube/Tabitha Blue

Test nivoa želudačne kiseline

Trebalo bi da znate da želudac proizvodi hlorovodoničnu kiselinu, koja mu pomaže u varenju. Ona je važna zbog razgradnje proteina, pretvaranja istih u amino kiseline, sprečavanja bolesti uništavanjem opasnih bakterija i stimulisanja pankreasa. Nizak nivo ove kiseline može da uzrokuje različite probleme, poput lošeg varenja, gorušice, nadutosti i zatvora.

 

Ako želite da testirate nivo želudačne kiseline, možete to da uradite kod kuće, pomoću sode bikarbone. Rastvorite četvrtinu kašičice u 230 ml hladne vode i popijte čim se probudite na prazan stomak. Ako podrignete u roku od 2-3 minuta, nivo vaše želudačne kiseline je odličan.

 

(kurir.rs/Vesti-info.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close