PROBAJTE ŠTO PRE Kašičicu ovog začina dodajte u šampon: Savet stručnjaka oduševio žene širom sveta!

model
Foto: Pixabay.com

Dermatolog Frančeska Fusko smatra da je dodavanje malo šećera u šampon najbolji trik za lepotu i zdravlje kose

Manje više svi znaju da je šećer loš za naš organizam i njegovo korišćenje treba maksimalno ograničiti, ali neki stručnjaci ipak savetuju uvođenje šećera – ali ne u ishranu, već u higijenu.

Jedna od njih je doktorka Frančeska Fusko, dermatolog, koja smatra da je dodavanje malo šećera u šampon najbolji trik za lepotu i zdravlje kose.

Prema njenom mišljenju, u celu bočicu treba ubaciti jednu kašičicu šećera, koji deluje kao eksofilijant, odnosno radi blagi piling vlasišta. Time se skidaju odumrle ćelije i kosa čisti od prljavštine

„Ne samo da efikasno uklanja masnoću i prljavštinu, šećer omogućava dublju penetraciju regeneratora, pa dobijamo i veću čistoću i bolju hidratizaciju“, kaže Fusko. Objašnjava da bez povremenog pilinga kosa postaje „zagušena“ prljavštinom, pa sporije i teže raste. Drugi efikasni trikovi koje dermatolozi navode su povremeno ispiranje masne kose vinskim sirćetom (jednom u mesec dana, kao i korišćenje raznih ulja na vrhovima pre pranja kose umesto regeneratora (jednom nedeljno).

(Vesti-info.rs/express.hr/Stil)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close