Pritisnite ove tačke i rešićete se bola u leđima. Evo i kako…

akupresurne-tacke
Foto: Telegraf

Gotovo svaki čovek danas ima problema s bolovima u leđima, a nema pojma o tome koliko lako može da ga se oslobodi

Moderna medicina može da reši mnoge zdravstvene probleme, ali neke hronične stvari, poput bolova u leđima i zglobovima, nije moguće izlečiti tabletama. Srećom, tradicionalna medicina, u šta spada i drevna kineska metoda akupunkture, može mnogo da pomogne upravo kod tih hroničnih problema.

Akupunktura je učenje o meridijanima energije, koji prolaze kroz naše telo i utiču na njegove funkcije. Poremećaj u protoku energije kroz meridijane vremenom dovodi do oboljenja organa, ali isto tako, oboleli organ može da se leči uspostavljanjem pravilnog toka energije kroz meridijane.

Uspostavljanje pravilnog toka radi se stimulacijom posebnih tačaka na telu. U zavisnosti od toga da li se stimulacija radi iglicama ili se te tačke jednostavno pritiskaju i masiraju, radi se o akupunkturi ili akupresuri.

Dakle, za akupunkturu su nam potrebne iglice i veliko znanje, ali zato akupresuru, odnosno masažu tih tačaka, svako može da izvede bez ikakve obuke. Samo je potrebno poznavati tačke.

osteopathy
Foto: Pixabay.com

Kad su u pitanju bolovi u legima, kukovima i zglobovima, otkrivamo vam nekoliko tačaka čijom masažom možete da olakšate tegobe, a redovnom stimulacijom čak potpuno otklonite uzroke bola.

Prva tačka je GB29 i nalazi se na spoju karlice i butne kosti. Njenom stimulacijom rešićete se bolova u kukovima i zglobovima uopšte. U kombinaciji sa tačkama GB 30, koje se nalaze malo niže i nazad ka zadnjici, na zadnjem kraju karlične kosti, rešićete se bolova u donjem delu leđa, zglobovima, kukovima i ramenima.

Tačka B 54, koja se nalazi iza kolena, takođe pomaže kod bolova u kukovima i donjem delu leđa, ali s naglaskom na opuštanju mišića. Stimulišite sve tri tačke redovno i sigurno ćete se rešiti bolova u leđima i zglobovima.

(Telegraf.rs)

 

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close