Ovo su stvari koje se dogode BAŠ SVAKOJ ŽENI kada napuni 30 godina

žena
Foto: Pixabay.com

Nije isto da li ste dvadesetogodišnjakinja ili tridesetogodišnjakinja. Kada uđete u tridesete drugačiji je bioritam, metabolizam, odnos prema svom telu, ali i samopouzdanje

Mnoge stvari se dešavaju vašem telu kada napunite 30 godina. Velike su šanse da napredujete u karijeri, počinjete da se gojite i razmišljate o stvaranju porodice.

Ova decenija je vreme kada se nešto dešava i u telu. Evo koje se promene javljaju u periodu prelaska iz odraslog u srednje doba.

Mesečni ciklus postaje čudan

Prirodni pad nivoa estrogena i progestrona oko 35 godine uzrokuje promene u vašem ciklusu. Oni mogu postati duži ili kraći, teži ili lakši, raniji ili kasniji nego što je to bio slučaj ranije. Neke žene ulaze u prelaznu fazu pre menopauze.

Neke promene menstruacije su normalne, ali neke drastične mogu biti znak da se nešto više i ozbiljnije dešava, zato bi bilo dobro da se konsultujete sa doktorom. Ne primer, problemi sa tiroidnom žlezdom mogu da poremte ciklus kod žene.

žene
Printskrin: blog.daum.net

Sede stidne dlake

Kao što možete naći sedu kosu na glavi, tako mogu da se pojave i u stidnim dlakama. Ipak, budite oprezni ako odlučite da ih uklonite. Mnoge su zbog uklanjanja stidnih dlaka završile u Urgentnom centru.

Povećanje kilaže

Metabolizam se usporava, ali to ne mora automatski da znači da je ovo period kada dobijate na kilaži. Ovo se više odnosi na dvadesete godine. U proseku ovde se osobe goje kilogram ili dva u odnosu na prethodni period.

Nekontrolisano mokrenje

Pored kijanja, ova neprijatnost može da vam se dogodi i kada se smejete, zakašljete se, trčite ili vežbate jogu. Ovo se posebno odnosi na žene koje su se prirodno porodile i tom prilikom oštetili mišić ili nerv, koji kontrolišu mokrenje. Ove neprijatne situacije mogu se sprečiti specijalnim vežbama ili lekovima, koji jačaju mišiće materice.

Domaći sok od nane: Pomaže kod ovih problema, ništa ne osvežava kao on! (RECEPT)

Seks je više zadovoljavajući

Istraživanje je otkrilo da su žene starosti od 27 do 45 imale više seksualnih misli, fantazije i seksa u odnosu na žene u svojim ranim 20-im ili koji prolaze kroz menopauzu.

(Telegraf.rs)

Komentarišite prvi

Odgovorite:

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*

Close