Budite sigurni: Ne postoji bolje piće za vaš organizam!

voda7
Voda izvor zdravlja

Da je voda neophodna za funkcionisanje našeg organizma, činjenica je koju poznaje šriok krug ljudi. Gotovo svi. Ipak, među razlozima njene upotrebe ima onih koji mogu da vas iznenade.

Savršena za detoksikaciju – i spolja i unutra

Na polju detoksikacije kojom se  izbacuju toksini iz organizma, virusi i bakterije, a organi za varenje e odmaraju od teške hrane, voda zauzima posebno mesto.

– Unosom vode može da se ukloni pesak u bubregu, a detoksikacija treba da traje sedam do osam dana – kaže nutricionista Milka Raičević.

Kad je reč o unosu vode prilikom detoksikacije, važno je da ona bude sobne temperature jer se tad maksimalno koristi.

Čišćenje organizma od štetnih materija treba da se obavlja četiri puta godišnje, i spolja i unutra. Oni kojima zdravlje to dopušta, detoksikaciju mogu da urade naizmeničnim tuširanjem toplom i hladnom vodom.

Čaša vode ujutru – počnite tako dan!

– Kada se budimo iz sna, organizam miruje, a energetske materije se minimalno troše i to uglavnom na funkcije disanja. Tada se potroši i više tečnosti, a krv postane gušća. Kada se probudimo, ciruklacija proradi, a krv tada sadrži više masnoća nego inače. Ovo je glavni razlog zbog kojeg mahom u jutarnjim časovima dolazi do kardiovaskularnih događaja i infarkta – objasnila je dr Nevenka Dimitrijević, lekar opšte prakse.

I zato je važno da na prazan želudac popijemo čašu vode.

Voda protiv viška kilograma

Istraživači sa Univerziteta u Birmingemu objavili su rezultate studije koja je uključivala 84 odrasle gojazne osobe, a koja je potvrdila da je samo 500 ml vode 30 minuta pre obroka pomoglo ispitanicima da izgube čak pet kilograma više u odnosu na one koji nisu pili vodu.

Alli nikad u toku obroka

– Unos vode tokom jela razređuje želudačne kiseline i sokove koji ometaju i usporavaju varenje. Trebalo bi da se pridržavamo pravila da vodu pojemo 15 do 20 minuta pre jela. Vodu treba izbegavatiza vreme ili odmah nakon obroka i zato što se na taj način povećava zapremina želuca, istakla je nutricionista Jagoda Jorga.

Šta još voda može

Voda olakšava varenje, jača imuni sistem, daje energiju, čini kožu blistavom.

Filterima do zdrave vode

Voda je blagotvorna, ali nedostatak zdravih voda je veliki problem savremenog društva. A za rešavanje tog problema služe i  filteri za vodu.

Filter za vodu, za piće

filter-za-vodu

Šta može ovaj filter? Uklanja jedinjenja gvožđa i vodonik sulfida, uklanja pesticide, organske materije, rđu, pesak, mulj,  ali i do 99 odsto slobodnog hlora iz vode.

Filter za tuš – za detoksikaciju spolja

filteri-1

Dok se tuširate uz ovakav filter,   ne mislite na:  hlor, teške metale, vodonik sulfid i okside gvožda. Nema  iritacije očiju i kože. A pritom se i masirate, i to na tri načina.

Filter za veš mašinu i mašinu za pranje sudova

filteri-

Kad sredite problem vode za piće i kupanje, ostaje vam samo problem vode za pranje. Filter za veš mašinu je spas.

Uz ovaj filter sudovi su besprekorno čisti, a zahvaljujući njemu vaša veš mašina će duže trajati. I to nije sve, bezbedan je za okolinu.

Foto: copyright profimedia.rs/shutterstock/non stop shop

(blic.rs)

Close