Božićni kolači: Recept za keks od đumbira sa cimetom

kolač cimet
Foto: Profimedia

U keks obavezno stavite cejlonski cimet!

Sastojci:

  • pola šolje nerafinisanog šećera
  • 1 kašičica đumbira u prahu
  • 1 kašičica cejlonskog cimeta
  • ½-1 kašičice sode bikarbone
  • pola šolje melase
  • ½ šolje sojinog mleka
  • 2 i po šoljice integralnog brašna
  • malo soli

Priprema:

Pomešajte šećer, đumbir, cimet, sodu i so. Dodajte melasu i sojino mleko i dobro izmešajte. Na kraju, stalno mešajući mikserom, dodajte brašno.

Testo razvaljajte po pobrašnjenoj površini. Poželjno je da bude što tanje da kolačići budu hrskaviji.

Oblikujte kolačiće i stavite ih u pobrašnjeni i podmazani lim te pecite na 175 stepeni oko 20 minuta.

Pustite ih da odstoje pet minuta, a zatim ih prebacite u činiju.

kolač cimet 1
Foto: Profimedia

(alternativa-za-vas.com)